Media Innovation for Sustainable Tourism (Blended Intensive Project-BIP)

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü olarak 2023 yılında, “Blended Erasmus Project” kapsamında uluslararası düzeyde bir projeye daha katılım gösterilmektedir. “Media Innovation for Sustainable Tourism isimli karma yoğun proje (Blended Intensive Project-BIP), Yaşar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Yunanistan Panteion Üniversitesi ve Almanya Darmstadt Üniversitesi’nin katılımı ile gerçekleşmektedir. Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden öğretim üyesi Doç. Dr. Ferah Onat’ın katılım gösterdiği projede, Naxos Adasından başlayarak Cycladic Adalarında sürdürülebilir turizmi önce yerel halka sonra gelen turistlere anlatmak amaçlanmış ve bu amaçla yeni iş modellerini ve finansal araçları yerleştirmek hedeflenmiştir. Bu kapsamda, 2 yıl sonra hayata geçecek VR ve AR kapsamlı bir dijital oyun hazırlanmaktadır. Oyun hazırlıkları amacıyla adada çekimler yapılmıştır. Biri Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunu olmak üzere Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu İletişim Yüksek Lisans Programı öğrencisi ile yer alınan projede, bir yıl boyunca araştırmalar yapılarak oyun geliştirme, uzun vadede oyunun pazarlanmasıyla ilgili bilgi aktarımı, çekim yapma, projenin sosyal medya kanallarında duyurumu üzerine odaklanılmıştır. Proje süreci devam ederken mezun öğrencilerle olan iletişim canlı tutulmuş ve lisansüstü eğitimi alan mezun öğrencilerin yaşayarak ve deneyimleyerek kültürel öğrenmelerine destek olunarak lisansüstü eğitim hayatlarına katkı sağlanmıştır.