ÖĞRENCİLER “AB KONUŞMALARI” YAZ OKULUNDA

AB Konuşmaları, Jean Monnet Programı ders modülü  kapsamında Türkiye ve Türk Medyasının AB kamusal alanına entegrasyonu başlığıyla Avrupa Birliği’nden 2017-2020 yılları arasında desteklenmeye değer görülen bir projedir. Proje, 2017 yılından bu yana Yaşar Üniversitesi tarafından Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Huriye Toker’in koordinatörlüğünde yürütülmektedir.

2017-2018 akademik dönemi bahar yarıyılından bu yana her dönem Avrupa Medyası ve Avrupa Birliği başlıklı derslerin açıldığı modül kapsamında, çeşitli seminer aktiviteleri ile iletişim alanındaki öğrenciler çok disiplinli ders ortamında AB ile ilgili bilgi sahibi olmakta, tartışmalara katılmakta ve alandaki akademik tartışmalardan haberdar olmaktadır.

Yaşar Üniversitesi’nde açılan derslerin dışında, 2019 yaz döneminde hem Yaşar Üniversitesi hem de Ege Üniversitesi İletişim Fakültelerinde yaz okulu açarak AB konusunu iletişim alanında faaliyet gösteren uzmanlar ve öğrencilere açan proje kapsamında çalışmalar devam etmektedir.